Nieuwsitems:
  70 % meer woningen verkocht in juni 2012
  dhz

  De verkoop van woningen is in de maand juni met bijna 70 procent omhooggeschoten tot 16.210 stuks vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, blijkt uit de cijfers van het Kadaster. Vergeleken met de voorgaande maand wisselden er 59,2 procent meer woningen van eigenaar. Het Kadaster noemt als mogelijke verklaring voor de sprong in de verkopen de verhoging van de overdrachtsbelasting die werd gevreesd. Over het gehele tweede kwartaal werden er dik 17 procent meer woningen verkocht. In de eerste helft van het jaar kwam de groei uit op 1,2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

  Handel sterk afhankelijk van nieuwbouw en renovatie.

  De bouwmaterialenhandel en Doe het Zelf Branche heeft de bodem van het dal nog niet bereikt.

  Naar verwachting zal het aantal woningtransacties in 2012 verder dalen naar 110.000 (-8%). De dhz-branche gaat dit voelen. Duurzaam herstel komt pas als de woningmarkt aantrekt.

  De klant ziet nauwelijks onder­scheid tussen de verschillende dhz-ketens. Beleving, specialisatie, service en advies kunnen onderscheidende factoren zijn, maar meer nog lijkt klantenbinding mogelijk door een goede crosschannelstrate­gie

  Effect op de bouwmaterialenhandel

  dhz

  Wat zijn de ontwikkelingen in de bouwbranche en bouwmaterialenhandel?

  Trend, innovatie en ontwikkeling in de Doe hetzelf Branche.
  Het grootste probleem van de DHZ branche vormen de jaar op jaar dalende volumes. De branche heeft dit proberen te compenseren door steeds meer branchevreemde producten aan te bieden. De grote bouwmarkten zijn megastores geworden die alles bieden op het gebied van van doe-het-zelf, tuin, wonen en recreatie; vaak in de ruimste zin van het woord.

  • - Ook in 2012 een negatieve omzetontwikkeling voor de Doe het zelf bouwbranche.
  • - Verbetering woningmarkt is essentieel voor fundamenteel herstel
  • - Branchevreemde aanbieders vormen bedreiging via online kanaal

  rapportagePDF rapportage.
                  makelaar-gids.nl nieuws berichten Wekelijks overzicht van nieuwsberichten:

  Inschrijven voor de nieuwsbrief en volg ons via Twitter.


  :


  :