Nieuwsitems:
Woningmarkt vooruitzicht 2013 
corporatie
De eindejaars-opleving van de koopwoningmarkt krijgt geen vervolg in het eerste kwartaal van 2013.
 
Makelaarsland-directeur Jeroen Stoop is niet erg optimistisch over de woningmarkt in de komende maanden. "Tot het einde van het jaar was het heel druk, maar mensen zullen in januari en februari de kat uit de boom kijken. Het worden geen geweldige maanden." Stoop verwacht een halvering van het aantal bezichtigingen in januari en februari, van 80.000 naar 40.000.

Stoop meldt dat de eindejaarssprint uiteindelijk uitmondde in 8.500 transacties in december, een stijging van 40 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. "Daarmee was december een van de beste maanden van de afgelopen drie jaar.''
 
Roeland Kimman van de NVM sluit zich aan bij het pessimisme van Stoop. "December was een heel goede maand. Het eerste kwartaal zal een stuk rustiger worden omdat veel mensen de aankoop naar voren hebben getrokken vanwege het fiscale regime."

Makelaars gaven eerder al aan dat ze het veel drukker hadden dan normaal omdat huizenzoekers nog vr de beperking van de hypotheekrenteaftrek per 1 januari hun slag wilden slaan. Mensen die nu een huis kopen moeten meteen beginnen met het aflossen van het hele hypotheekbedrag; aflossingsvrije hypotheken zijn er niet meer bij.
bron rtlz BNR en  www.makelaar-gids.nl 
                makelaar-gids.nl nieuws berichten Wekelijks overzicht van nieuwsberichten:

Inschrijven voor de nieuwsbrief en volg ons via Twitter.


:twitter


Volg ons via Facebook

volg ons via Twitter